Noodkreet! Op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

TERUG NAAR OVERZICHT

Ons maaltijdproject in de Wijkwinkel wordt al 11 jaar verzorgd door onze kookploeg. De kookploeg bestaat uit vrijwilligers uit de wijk, die inmiddels ook 11 jaar ouder zijn geworden. Ouderdom komt met de bijbehorende kleine kwaaltjes, vandaar onze noodkreet. HELP!

Elke donderdag wordt er een 4 gangen lunch bereid voor ongeveer 25 ouderen uit de wijk. Van 10.00 tot 12.00 uur worden de voorbereidingen getroffen, zoals het snijden van de ingrediënten en het koken. Vanaf 12.15 uur gaan we de maaltijd uitserveren. Uiteraard halen we de borden ook weer van tafel en ruimen alles op tot aan de afwas aan toe. Aansluitend is er van 13.30 tot 16.00 uur de ouderenSOOS. Een gezellige clubje, waar het draait om gezellig samenzijn en waar we spelletjes spelen en een kleine bingo houden onder het genot van een hapje en een drankje.

Als je HART hebt voor onze ouderen uit de wijk hebt en interesse hebt in 1 van beide onderdelen of voor beide.  kun je je zowel opgeven voor de lunch van 10.00 – 14.00 of voor de ouderenSOOS van 14.00 – 16.00 uur. We zijn blij met alle hulp die ons wordt aangeboden. We kunnen het niet meer alleen. We hebben hulp nodig. Het hoeft ook niet elke week. We voegen je gewoon toe in de groepsapp, zodat we kunnen rouleren.

Gastvrouwen of gastheren gevraagd
Ook voor de activiteiten klaverjassen en de koffie inloop hebben we extra hulp nodig van vrijwilligers. Iemand die tijdens de activiteit aanwezig is en koffie/thee/koekje of een hapje kan voorbereiden. Klaverjassen is op maandag van 13.00 – 16.30 uur en de koffie inloop is op dinsdag van 9.30 – 12.30 uur. De 1ste dinsdag van de maand is er ook nog een pianoconcert tijdens de koffie inloop, waar er een broodjeslunch verzorgd moet worden voor onze gasten. Dus dan verzorg je koffie en thee tijdens de inloop en de broodjeslunch. Ook hier geldt weer het hoeft niet elke week, we kunnen er ook een roulatiesysteem van maken.

Meld je aan, want we hebben je hulp echt nodig. Je kunt je aanmelden via T: 070 – 354 10 81 tussen 10.00 en 13.00 uur of via het antwoordapparaat of via E: bnsscheveningen@ziggo.nl.

Riet van Beveren
Coördinator Wijkwinkel sinds 2011

Wijkwinkel
Genstestraat 22A
2587 HT, Den Haag